Elkészítés: A mandulát durvára összevágjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancs héját és levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habos masszába dolgozzuk. Lisztes kézzel simára dolgozzuk a tésztát, belekeverjük a mandulát, és 3-4 darab kb. 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle.
Kivajazunk egy tepsit, ráfektetjük a rudakat, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Ismét a tepsire fektetjük, és további 10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Kávéhoz, édes borhoz kitűnő!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre