Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz lecsós tészta

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szarvacska (vagy bármilyen más, általunk választott tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük, és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a felkockázott, tisztított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük, és 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú, és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel.

Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhulnak a zöldségek és finoman összeérnek a magyaros és az olaszos ízek. Aláöntünk 2 deci rozé bort is.

A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss