Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz lecsó (Peperonata)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

 

  1. A megmosott, félbevágott és kicsumázott színes, valamint csípős paprikát csíkokra metéljük. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük.
  2. Mélyebb serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Kissé megpirítjuk rajta a fokhagymát és a pepperonit, majd hozzáadjuk a színes paprikát és gyakran kevergetjük 2-3 percig. Ezután megszórjuk a porcukorral, és tovább pirítjuk, amíg a cukor karamellizálódik.
  3. A barnulni kezdő paprikát felöntjük a paradicsomszósszal, majd gyengébb tűzön, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Végül a tengeri sóval, az oregánóval és a bazsalikommal fűszerezzük.

    Peperonata receptek >>> 

Lecsókörkép >>> 

A kaliforniai paprika és a fűszerezés miatt nem olyan az íze, mint a hagyományos magyar lecsóé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss