Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz kulinária

Talán a legkedveltebb mindegyik közül az olasz konyha. Pedig olyan, hogy olasz konyha, nincs is. Az olasz konyhaművészet nem egységes, hiszen minden régió őrzi saját jellegzetességeit, bár vannak összekötő elemek is, melyek minden tartományban fellelhetők.

A gazdag itáliai gasztronómia lényege minden esetben a regionális sokféleség, az alapanyagok minősége, a hagyományőrzés, valamint az étkezéshez való sajátos, olasz hozzáállás. A kulinária ebben az országban színtiszta élvezet, egyfajta ünnep - az érzékek mindennapi ünnepe családi, baráti körben, otthon vagy egy hangulatos étteremben.

A Vince Kiadónál megjelent Olasz kulinária című könyv arra vállalkozik, hogy bemutassa Itália gasztronómiai sokféleségét, a hagyományokat, az alapanyagokat. Akit a pizzán és a spagettin túl is érdekel az olasz konyha, nem hagyhatja ki ezt a vaskos, szépséges és gazdag kiadványt.

Nem szakácskönyv, bár vannak benne receptek. Nem útikönyv, bár kiválóan megismerhető belőle minden régió. És nem is fotóalbum, bár rengeteg gyönyörű kép varázsol minket Itáliába. Olívaültetvényre, trattoriákba, gömbölyded mammák konyháiba, halászok bárkáiba vagy borospincékbe. Megismerhetjük a régiónként változó sajtokat, desszerteket, tésztákat és szószokat, kenyérféléket, külön fejezetben pedig a fagylaltokat, borokat, halakat és tengeri herkentyűket.

Még több könyvet ajánlunk! >>>

Ezek is érdekelhetnek