Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz kenyérropogós

MME MME
3.5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tej, a vizet és a cukrot összekeverem, felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, a sót, a fűszereket elkeverem, összedolgozom az élesztős tejjel, majd összegyúrás után duplájára kelesztem. 3 mm-es téglalapra nyújtva egyik felébe rakom a kb. 3x3 mm-es csíkokra vágott sajtot; előtte átvizezem a tészta felületét, hogy ragadjon. Másik felét ráhajtom, rányomkodom (finoman), késsel, pizza/derelyevágóval stb. a sajtok között elvágom, így apró rudacskákat kapok. Sütés előtt SOK sóval elkevert olívaolajban megforgatom. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm az alját. Ha már majdnem olyan, ahogy enni szeretnéd, fordítsd meg, hogy a teteje is jól megsüljön (a másik még kicsit sötétedik közben).

Megjegyzés

Kevés macera, látványos eredmény. Pilzeni sörökhöz, könnyű borokhoz kiváló. A 30 perc az aktív munkaidő, sütéssel és tepsimosogatással. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss