hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz karneváli sütemény (Castagnole fritte)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat tálban kikeverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és hozzáadjuk a vaníliaaromát.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a citrushéjjal, majd a tojásos keverékbe forgatjuk és simára dolgozzuk.
  3. Fritőzbe vagy lábosba olajat öntünk, és 170 fokosra hevítjük. (Lábosban akkor elég forró, ha a beledugott fakanálnyél körül kis buborékok kezdenek felszállni.) A tésztából két teáskanál segítségével kis gombócokat szaggatunk, és bő olajban, adagonként aranybarnára sütjük.
  4. A feljövő fánkocskákat habszedőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Végül tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

 ELRONTHATATLAN SZALAGOS FÁNK >>> 

FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI - A 12 LEGJOBB TÚRÓFÁNK RECEPT >>> 

Megjegyzés

Sütéskor a fánkocskák jobban megdagadnak, ha a nyers tésztába egy kevés alkoholt, pl. 2 ek grappát vagy likőrt keversz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss