Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

MME MME
1 5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgolyóhoz:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • bors
  • 1 gerez fokhagyma
  • oregano
  • friss petrezselyem
  • A szószhoz:
  • 5 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 konzerv egész paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 6 szem szegfűszeg
  • bazsalikom
  • bors
  • cukor
  • 1/4 csésze reszelt sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomszószhoz egy fazékban kevés olívaolajon kissé megpároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot a levével együtt, majd a paradicsomlét és a fűszereket (szegfűszeg, bazsalikom, só, bors, cukor), és lassú tűzön főzzük.

A húsgolyóhoz keverjük össze a darált marhahúst, a morzsát, a tojást és a tejet, ízesítsük sóval, borssal, oreganóval, petrezselyemmel, fokhagymával és a parmezánnal, alaposan dolgozzuk össze, a tejtől finom krémes lesz. Formázzunk kis húsgolyókat, és tegyük bele a szószba.

Főzzük kb. 30 percet, néha ellenőrizzük, hogy elég szószos-e az állag, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet.

Spagettivel vagy metélt tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: MW - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss