A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a puha vajjal, a cukorral, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a vanília kivonattal. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és szép simára keverjük.
Az almákat megtisztítjuk, majd egy almát kockákra vágunk és a tésztához keverjük. A többi almát vékony szeletekre felvágjuk.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kerek formába öntjük, majd a tetején körben elrendezzük az almaszeleteket. Összekeverjük a barna cukrot a fahéjjal, és a tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (addig, amíg feljön és szép, aranyszínű lesz).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre