Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk. Az elkészült tésztát nem kell keleszteni, azonnal nyújthatjuk, süthetjük!
A tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat kerekre nyújtjuk. Minden kinyújtott cipót 8 cikkre vágunk, és a vastagabb végébe 1-1 darab margarint – sajtot vagy virslit – helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre