hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos sós kifli

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk. Az elkészült tésztát nem kell keleszteni, azonnal nyújthatjuk, süthetjük!

A tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat kerekre nyújtjuk. Minden kinyújtott cipót 8 cikkre vágunk, és a vastagabb végébe 1-1 darab margarint – sajtot vagy virslit – helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.

A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss