Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajbogyós marhanyelv paradicsomszószban

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marhanyelvet sós, egészborsos, 2 babérleveles vízben kuktába tesszük és vajpuhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk a bőrétől, és fél centi vastagságúra szeleteljük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk 2 babérlevelet, és felöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön forraljuk, amíg a hagyma megpuhul. Cukorral vagy mézzel ízesítjük, és hozzáadjuk az olajbogyót. Főzés közben, ha szükséges, az elpárolgott folyadékot a főzőlével pótoljuk, de ízlés szerint adhatunk hozzé fehérbort.

Belehelyezzük a nyelvszeleteket, egyet rottyantunk még rajta, és máris tálalhatjuk.

Megjegyzés

Hidegen, melegen egyaránt finom. Romániában közkedvelt hideg előétel.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss