Elkészítés: A marhanyelvet sós, egészborsos, 2 babérleveles vízben kuktába tesszük és vajpuhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk a bőrétől, és fél centi vastagságúra szeleteljük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk 2 babérlevelet, és felöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön forraljuk, amíg a hagyma megpuhul. Cukorral vagy mézzel ízesítjük, és hozzáadjuk az olajbogyót. Főzés közben, ha szükséges, az elpárolgott folyadékot a főzőlével pótoljuk, de ízlés szerint adhatunk hozzé fehérbort.
Belehelyezzük a nyelvszeleteket, egyet rottyantunk még rajta, és máris tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre