hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajbogyós-aszaltparadicsomos kenyér

120 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kézmeleg vizet és az olajat, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, dagasztani kezdjük. Mikor már összeállt, hozzáadjuk a bazsalikomot, a paradicsomot és az olajbogyót, 2-3 perc alatt a tésztába dolgozzuk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten 30-35 percig kelesztjük.

Enyhén lisztezett deszkán óvatosan átgyúrjuk a tésztát és gömbölyítjük. Újabb 15 percig pihentetjük, letakarva.
A megkelt tésztát ismét a deszkára fordítjuk, hosszúkás veknit formázunk belőle, és lisztezett abroszra vagy konyharuhára fejjel lefelé fordítva, betakarva újabb 50-60 percig kelesztjük.

A sütőt 220 °C-ra melegítjük, az aljába egy fémedényt is bekészítünk, a sütőlemezt pedig a középső rácsra tesszük melegedni. A megkelt tésztát a forró sütőlemezre fordítjuk, hosszant bevágjuk, és gyorsan a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 2 dl forró vizet öntünk, és becsukjuk a sütő ajtaját. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss