Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajban eltett asztalt paradicsom

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat négybe vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  2. Közepesen meleg sütőbe tesszük, majd kb. 20 perc múlva takarék lángon (kb. 100 fokon) további 3-4 órát szárítjuk. Akkor jók, ha már ráncosak, az a lényeg, hogy ne legyen bennük nedvesség. Használhatunk aszalógépet is.
  3. A kiszáradt, kihűlt paradicsomot üvegbe tesszük, és felöntjük annyi olajjal , hogy ellepje. Beletessszük a fűszereket, és lezárjuk. Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk, 2 hét múlva már lehet használni.

    MIndent az aszalásról >>> 

    NEM IS HINNÉD, MI MINDENRE TUDOD HASZNÁLNI AZ OLÍVAOLAJAT! >>> 

    PARADICSOM TÉLIRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss