Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Okrás rizottó sült csirkemellel

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst. Folyadékként először a fehérbort, majd ha ezt felszívta, akkor a húsleves alaplét adjuk. Ha felszívta az alaplét, akkor a továbbiakban kis adagokban vizet adunk a rizshez. Időközben sóval fűszerezzük. Attól függően, hogy friss vagy főtt az okra, előbb vagy utóbb adjuk hozzá a félig puha rizshez. Az okrával egy időben a felkockázott paradicsomot is belekeverjük a rizottóba. Az okra hamar megfő. Ha mind a rizs, mind az okra megpuhult, akkor hozzákeverjük a felaprított friss korianderlevelet.

Tálaláskor további korianderrel, és reszelt parmezánnal díszítjük.

Ez az étel magában is nagyon finom, de húsevőknek tálalhatjuk sült csirkemellel.

Megjegyzés

Az okra pektintartalma igen magas, ezért nyúlós-ragadós a vele főzött étel, ami könnyen le is ragad az edény aljára. Ezért folyamatosan kevergessük a rizottót. - petrarovo

Ezek is érdekelhetnek