Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ökörszem, ahogy Szabi, a pék készíti

default user icon
MME
70 perc
mester
átlagos
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A dagasztógépben a tejet, a tojássárgáját és az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a barna cukrot, és a sót. Ha a tészta összeállt, hozzáadjuk a sáfránnyal kikevert, puha vajat.
  2. A tészta 2/3-át félretesszük, a maradékot pedig bedagasztjuk a spenóttal.
  3. A tésztákat kiolajozott tálba tesszük, majd 40 percig pihentetjük őket letakarva.
  4. 6 részre vágjuk a sárga tésztát, gombócokat formázunk belőlük, sütőlemezre rakjuk őket. 15 percet pihentetjük. A zöld tésztát lazán meghajtjuk és szintén 15 percet pihentetjük.
  5. A ricottát összekeverjük az apróra vágott kaliforniai paprikákkal és hagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy pohár aljával mélyedést nyomunk a tésztagolyók közepébe, hogy kb. 2 cm széles peremük maradjon.
  7. A zöld tesztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük. 5 darab oválisra húzott kört helyezünk szirom alakban a sárga tésztákra.
  8. Egy mozsártörővel újra kimélyítjük a tésztagolyók közepét és beletöltjük a ricottát egy habzsákkal.
  9. Lekenjük őket a tojással, további 30 percet kelesztjük. 210 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük.

NÉZD MEG videón, hogyan készíti szabi a pék az ökörszem süteményt

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss