A dagasztógépben a tejet, a tojássárgáját és az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a barna cukrot, és a sót. Ha a tészta összeállt, hozzáadjuk a sáfránnyal kikevert, puha vajat.
A tészta 2/3-át félretesszük, a maradékot pedig bedagasztjuk a spenóttal.
A tésztákat kiolajozott tálba tesszük, majd 40 percig pihentetjük őket letakarva.
6 részre vágjuk a sárga tésztát, gombócokat formázunk belőlük, sütőlemezre rakjuk őket. 15 percet pihentetjük. A zöld tésztát lazán meghajtjuk és szintén 15 percet pihentetjük.
A ricottát összekeverjük az apróra vágott kaliforniai paprikákkal és hagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy pohár aljával mélyedést nyomunk a tésztagolyók közepébe, hogy kb. 2 cm széles peremük maradjon.
A zöld tesztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőlük. 5 darab oválisra húzott kört helyezünk szirom alakban a sárga tésztákra.
Egy mozsártörővel újra kimélyítjük a tésztagolyók közepét és beletöltjük a ricottát egy habzsákkal.
Lekenjük őket a tojással, további 30 percet kelesztjük. 210 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük.
NÉZD MEG videón, hogyan készíti szabi a pék az ökörszem süteményt