Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ökológiai katasztrófa: Ezt eszi a Szikla reggelire

default user icon
MME
Kevés olyan ember létezik a világon, aki ne ismernék Dwayne Johnsont, a Sziklát. Ha a névhez hirtelen nem is tudunk arcot párosítani, fordítva már biztosan más lenne a helyzet. A duzzadó izmokkal megáldott amerikai színészlegenda most közösségi oldalán osztotta meg követőivel, hogy milyen kajával indítja reggeleit. Nem csoda, hogy a menü láttán a táplálkozási szakértők haja azonnal égnek állt.

Dwayne Johnson neve a filmiparban lett igazán ismert, hiszen az elmúlt három évben Hollywood, egyben pedig a világ legjobban fizetett színészévé nőtte ki magát. Az ex amerikaifutball-játékos és pankrátorból lett izomkolosszus művész már csak a puszta megjelenésével is tekintélyt parancsoló. Ezért persze minden reggelét 30-50 perc kardióval indítja, majd órákat tölt brutális súlyok emelésével az edzőteremben. Ahhoz, hogy ezt a komoly terhelést a hét hat napján tartani tudja, bőséges, fehérjedús reggelit eszik. Hogy pontosan mit? Íme a pontos lista:

  • tojásfehérjéből omlett
  • bölényhús grillezve
  • zabpehely papajával
  • avokádó
  • ananász
  • kókusz
  • mogyoróvajjal és mézzel megkent angol muffin
  • energiaital
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

therock (@therock) által megosztott bejegyzés

Már csak elolvasni a felsorolást is fárasztó, nem hogy megenni. A német Fitbook életmóddal foglalkozó szaklap rá is szállt a menüsorra és szépen ki is elemezte Matthias Riedl diabetológus segítségével.

Mint írják, a tojássárgájában sokkal több vitamin és ásványi anyag található, mint a tojásfehérjében. A bölényhússal még rendben is lenne, ha az árcédulát figyelmen kívül hagyjuk, hiszen kiváló fehérjeforrás. Ám a grillezés helyett egészségesebb és táplálóbb lenne, ha olívaolajon sütve készítené el.

Az avokádó és a papaja tökéletes választás, de az angol muffin nem több, mint egy cukorbomba, arról nem beszélve, hogy a mogyoróvaj jótékony hatásait azonnal ki is iktatja a muffin és a méz keveréke.  Az, hogy az energiaital mit keres egy ilyen reggeli mellett, nehéz megfejteni. Az egyedüli indok az lehet, hogy Dwayne Johnson így igyekszik még nagyobb reklámot verni az általa alapított márkának.

A diabetológus Matthias Riedl hozzáteszi, hogy a Szikla reggelije egy igazi ökológiai és egészségügyi sorscsapás, hiszen rengeteg benne az állati fehérje, a zöldséget pedig még csak hírből sem ismeri. A szakember arra is kitért, hogy ez a fajta táplálkozás durván megnöveli az érelmeszesedés és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ha pedig leállna a rendszeres edzéssel, pillanatok alatt elhízna.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek