Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Okayodon (japán tojásos csirkecomb)

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb (filézve)
  • 4 tojás
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 dl dashi alaplé (por formájában kapható japán levespor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál mirin (japán főzőbor, ázsiai élelmiszer üzletekben kapható)
  • 2 evőkanál cukor
  • A körethez:
  • 1 bögre gömbölyű szemű rizs
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 4 szál újhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A rizst a megszokott módon megpároljuk. Ha kész kevés ecettel ízesítjük. Az újhagymát felkarikázzuk, és felhasználásig hideg vízbe áztatjuk.

Közben 4 dl forrásban lévő vízbe szórunk ennek megfelelő mennyiségű dashi levesport. Ha már jól feloldódott, hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Összekeverjük, és hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt hagymát és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst. Lefedve, alacsony lángon kb. 5 percig főzzük. Ezután bátran megemeljük a lángot, és amikor már forr – hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat. Nem keverjük, visszafedjük az edényt, és kb. 2 percig főzzük, amíg a tojás megszilárdul. Ezután kóstolással ellenőrizzük, hogy a hús megfőtt-e, ha már kellően megpuhult, elzárhatjuk alatta a lángot.

Tálaláshoz a párolt rizst szétosztjuk a tányérok között, rászedjuk a húst és a tojást, majd annyi levet kanalazunk rá, hogy a rizs nedves legyen. A felkarikázott újhagymával szórjuk meg a tetejét.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss