Elkészítés: A nyuszi húsát inaitól megszabadítom, a csíkokra vágott szalonnával sűrűn megtűzdelem, sózom, borsozom, félreteszem. A zöldségeket megtisztítom, felkarikázom.
A szalonnával megtűzdelt nyuszit forró zsírban megforgatom, mellédobom a karikára vágott zöldséget. Néhány percig együtt pirítom, majd felengedem a borral, sózom, borsozom, ízesítem a fűszerekkel, és puhára párolom.
Mikor jó puha, a nyulam-bulamot kiveszem az edényből, felszeletelem. A zöldségeket a főzőlében zsírjára sütöm, meghintem a liszttel, felöntöm kevés vízzel, de inkább még egy kortynyi borral (a sajátomból, mivel a nyúl az övét már felélte), hozzáadom a 2 citrom frissen facsart levét, és a tejszínt is belekeverem, ügyelve, hogy csomómentes legyen, beforralom.
Adagonként tálalom, a hússzeletek mellé adom a zöldséges-tejfölös ragut, apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem, köretként a recepttáramban megtalálható zsemlegombócot kínálom mellé.