Elkészítés: A pörkölthöz a felaprított hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, majd a nyúlhúst, fehéredésig pároljuk, majd fűszerezzük. Kis folyadékot aláöntünk, és készre főzzük.
A körethez a sárgarépát külön megfőzzük. A főtt burgonyát megtörjük, összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a tojással, vágott petrezselyemmel, és apró gombócokat formázunk belőle.
Forró vízben a gombócokat kifőzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze. Az apróra vágott sárgarépával összekeverjük.
A gombócokat a pörkölt mellé kínáljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre