hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlpörkölt répás krumpligombóccal

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 1,5 kg nyúlhús
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 húsos paprika
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany
  • őrölt bors
  • víz
  • 3-4 fokhagyma gerezd
  • borsikafű vagy friss borsikaág
  • rozmaringág
  • ízlés szerint erős paprika
  • A körethez:
  • 60 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • petrezselyem zöld
  • 2-3 főtt sárgarépa

Elkészítés

Elkészítés: A pörkölthöz a felaprított hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, majd a nyúlhúst, fehéredésig pároljuk, majd fűszerezzük. Kis folyadékot aláöntünk, és készre főzzük.

A körethez a sárgarépát külön megfőzzük. A főtt burgonyát megtörjük, összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a tojással, vágott petrezselyemmel, és apró gombócokat formázunk belőle.

Forró vízben a gombócokat kifőzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze. Az apróra vágott sárgarépával összekeverjük.

A gombócokat a pörkölt mellé kínáljuk!

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss