Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlpecsenye

MME MME
2/5
> 90 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A húshoz és mártáshoz:
  • 3 nyúlgerinc (á 60 dkg)
  • 1 evőkanál boróka
  • 25 dkg hagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldséggyökér
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl zöldségleves kockából
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2,5 dl tejszín
  • A galuskához:
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • A kelbimbóhoz:
  • 1 kg kelbimbó
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 dl zöldségleves kockából
  • 3 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

Előkészítés: A nyúlgerinceket megmossuk, megtöröljük, sóval, borssal és a szétnyomkodott borókabogyóval megkenjük. Lezárt edényben néhány órára betesszük a hűtőbe. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, a burgonyát, a répát, a zöldséggyökeret, és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A tojást összedolgozzuk a liszttel, kb. 1 dl langyos vízzel, sóval, borssal fűszerezzük. A galuskamasszát kb. 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk egy olyan edényben, amit be tudunk tenni a sütőbe. Körös-körül megkapatjuk benne a nyulat, aláöntünk 3 dl zöldséglevest, mellédobjuk a zöldségeket, és a húsra baconszalonna-szeleteket fektetünk. Lefedjük az edényt, és a húst kb. 30 percig sütjük. Közben megtisztítjuk és megmossuk a kelbimbót. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a kelbimbót, aláöntünk kb. 2 dl zöldséglevest, és 20 percig főzzük. A húst még melegen alufóliába tekerjük, és állni hagyjuk. A zöldséglevest a zöldségekkel összetörjük, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és fűszerezzük. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzászűrjük a kelbimbót, és összekeverjük. Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a galuskákat, felforraljuk, majd lecsepegtetjük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a galuskát. A húst felszeleteljük, a galuskával, a zöldségszósszal és a mandulás kelbimbóval tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 3696 kJ/883 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss