Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlcomb pestós kalapban avokádós mogyoróhagymával

75 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db nyúlcomb
  • 2 burgonya
  • olaj
  • bors
  • A morzsakalaphoz:
  • kb. 2 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál kenyérmorzsa
  • 1 teáskanál zöld pesto
  • A körethez:
  • 20 dkg mogyoróhagyma
  • 1/2 avokádó
  • 1 dl tejszín
  • pár csepp citromlé
  • 1,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A morzsakalaphoz először vajat és olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a morzsát, és kicsit átpirítjuk. Ezután belekeverjük a pestót, és ízlés szerint sózzuk. A lényeg, hogy formázható masszát kapjunk, ha nem akar összeállni, adjunk hozzá még vajat, ha túl lágy, adjunk hozzá morzsát.

A combokat előkészítjük, megsózzuk, és egy pataki tálba helyezzük. A burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk, és 3-5 miliméterenként bevágjuk a tetejét, kb. a krumpli 3/4-ig (lsd. kép), a nyúlcomb mellé tesszük. Az egészet olajjal meglocsoljuk és megsütjük.

A megsült combokra óvatosan rányomkodjuk a morzsát, és további 5 percig sütjük.

A körethez először vajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a négybe vágott mogyoróhagymát és megsózzuk. Amikor már a hagyma megpuhult, beletesszük a kockára vágott avokádót, és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint teszünk bele kevés citromlevet és bazsalikomot. Amikor a tejszín besűrűsödött, levesszük a tűzről.

A nyúlcombokat a krumplival és az avokádós hagymával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss