A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majorannával és kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek átjárják. (ízlés szerint előző nap befűszerezhetjük, majd a hűtőben tároljuk sütésig)
Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a bort, és egymás mellé helyezzük a befűszerezett combokat. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára pároljuk. Amikor puhára párolódott a hús, kivesszük a párolóléből és melegen tartjuk.
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felvágjuk apróra. A mascarponét (v. krémsajtot) egy tálba tesszük hozzáadjuk a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a hús párolásánál visszamaradt levet, és csomómentesre keverjük. Beletesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a felkarikázott póréhagymát, majd óvatosan össze forgatjuk.
A gombás masszát beleöntjük a tespibe, majd ráhelyezzük a puhára párolódott nyúlcombokat. Visszatesszük a sütőbe és kb. harminc perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült nyúlcombot, kanalazzuk mellé a krémes hagymás-gombát és az ízlés szerinti köretet, majd úgy kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!