Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyögő káposztával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a borsot és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen.

Sós, forró vízbe szaggatjuk kiskanállal (nokedliszaggatóval is lehet), közben megkavarjuk párszor. Ha megfőtt, leszűrjük.

A szalonnát apró darabokra vágjuk, kisütjük pirosra, ropogósra, kiszedjük a zsírból, majd erre tesszük a kifacsart savanyú káposztát, amit fedő alatt finomra megpirítunk.

Ha kész, hozzáöntjük a nokedlit, jól elkavarjuk, felforrósítjuk. A szalonnát a kitálalt nyögő tetejére szórjuk.

Megjegyzés

Azért hívják nyögőnek, mert ha jól belakunk belőle, nyögünk, népi mondás szerint. De ha nem eszünk nagyon sokat, és utána elmegyünk sétálni, mozgunk, semmi bajunk sem lesz. Nagyon kalóriadús étel, nagyon kiadós és nagyon finom. - szoban

Ezek is érdekelhetnek

Friss