Elkészítés: A burgonyát lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a borsot és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen.
Sós, forró vízbe szaggatjuk kiskanállal (nokedliszaggatóval is lehet), közben megkavarjuk párszor. Ha megfőtt, leszűrjük.
A szalonnát apró darabokra vágjuk, kisütjük pirosra, ropogósra, kiszedjük a zsírból, majd erre tesszük a kifacsart savanyú káposztát, amit fedő alatt finomra megpirítunk.
Ha kész, hozzáöntjük a nokedlit, jól elkavarjuk, felforrósítjuk. A szalonnát a kitálalt nyögő tetejére szórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre