Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi gombócleves borjúhússal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.

Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd amikor megfőtt, burgonyanyomóval összetörjük, teszünk hozzá 1 tojássárgáját. Összedolgozzuk,
és cseresznye nagyságúra formázzuk.

Amikor a hús félig puha, belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldség félig puha, hozzáadjuk a karfiolt és a zöldborsót, majd amikor majdnem kész, sűrítjük a vajon világosra pirított petrezselymes rántással, végül hozzáadjuk a külön, kevés vajon megpárolt gombát. Dúsítjuk tejszínnel, és beletesszük a cseresznye
nagyságúra formázott burgonyagombócot.

Amikor a gombócok is megfőttek, azonnal tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss