Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyersvegán almás-mákos-áfonyás torta

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Nyersvegán almás-mákos-áfonyás torta tészta hozzávalók:
  • 1,5 csésze mandula (áztatva, őrölt)
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 csésze datolya
  • 3 evőkanál kókuszolaj (folyékony)
  • 3 evőkanál mandulatej
  • vanília
  • csipet só
  • Nyersvegán almás-mákos-áfonyás torta mákos töltelék hozzávalói:
  • 1 csésze mák (őrölt, áztatott)
  • 1 csésze datolya
  • citromlé
  • Nyersvegán almás-mákos-áfonyás torta almás réteg hozzávalói:
  • alma
  • fahéj
  • szegfüszeg
  • citromlé
  • 3 evőkanál útifűmaghéj

Elkészítés

  1. Nyersvegán almás-mákos-áfonyás torta elkészítése: Tészta: Tedd az összes hozzávalót S-késes turmixgépbe és turmixold egyenletes tésztává! Egy süteményformát szórj be egyenletesen kókuszreszelékkel és kézzel vagy kanállal nyomkodd bele a masszát! Mákos töltelék: Készítsd össze a hozzávalókat és tedd rá a kész tésztára! Almás réteg: Reszeld le az almát! Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel és kevés citromlével és keverj hozzá 3 evőkanál útifűmaghéjat! Helyezd a mákos töltelékre! Ezt követően az áfonyákat turmixold sima krémmé! Díszítsd fel vele a tortát! Az egész süteményt helyezd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe! A tetejét egész áfonyaszemekkel díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss