Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyers kakaós-kókuszos kosárka

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

1.

A datolyát és a mazsolát forró vízbe áztatjuk 30 percre, majd leszűrjük, késes aprítóba tesszük a mandulával, valamint az almalével együtt, végül krémesre törjük.

2.

Kiöblítjük hideg vízzel egy 12 darabos muffintepsi nyolc mélyedését, kibéleljük azokat egy-egy kis darab folpakkal, és belenyomkodjuk a datolyás masszát úgy, hogy pereme is legyen. Mélyhűtőbe tesszük 30 percre.

3.

Összeturmixoljuk a megtisztított banánt a kókuszreszelékkel, a kakaóporral, a lime- vagy citromlével, továbbá ízlés szerint mézzel. Ha nem elég krémes, hozzáadunk 1-2 ek vizet. Az így kapott tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kissé lelapítjuk őket, és meghempergetjük egy kevés kókuszreszelékben.

4.

Kiszedjük a kosárkákat a tepsiből, és mindegyikbe egy-egy kókuszos gombócot teszünk. Tálalásig a hűtőbe rakjuk a sütiket. Egy kevés kókuszreszelékkel és szeletelt mandulával megszórva, továbbá áfonyaszemekkel és egy-egy mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

 Fotó és food styling: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek