A datolyát és a mazsolát forró vízbe áztatjuk 30 percre. Leszűrjük, késes aprítóba tesszük a mandulával, valamint az almalével együtt, végül krémesre törjük.
Kiöblítjük hideg vízzel egy 12 darabos muffintepsi nyolc mélyedését, kibéleljük azokat egy-egy kis darab folpakkal, és belenyomkodjuk a datolyás masszát úgy, hogy pereme is legyen. Mélyhűtőbe tesszük 30 percre.
Közben összeturmixoljuk a megtisztított banánt a kókuszreszelékkel, a kakaóporral, a lime- vagy citromlével, továbbá ízlés szerint mézzel. Ha nem elég krémes, hozzáadunk 1-2 ek vizet. Az így kapott tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk, mindből gombócot formázunk, kissé lelapítjuk őket, és meghempergetjük egy kevés kókuszreszelékben.
Kiszedjük a kosárkákat a muffintepsiből, és mindegyikbe egy-egy kókuszos gombócot teszünk. Tálalásig a hűtőbe rakjuk a sütiket. Egy kevés kókuszreszelékkel és szeletelt mandulával megszórva, áfonyaszemekkel és egy-egy mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre