Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyerőszámok a szuper alakhoz

default user icon
MME
Ne csak a lottószámokat figyeld minden héten: a biztos fogyás receptje is meghatározható számokkal! Érdemes nap mint nap ellenőrizni...

 

375 kcal - A tökéletes reggeli energiatartalma.

Sokszor halljuk, hogy. „Reggelizz úgy, mint egy király!” Pedig nem érdemes annyit enni, hogy miután ébredés után végre magadhoz térsz, már kívánkozz is vissza az ágyba... A nap első étkezésének pont, hogy lendületet kell adnia, ezért reggel sem célszerű magas szénhidrát- és kalóriatartalmú ételeket fogyasztania.

5 étkezés, és nem kell diétáznod

Az egész napra szánt ételmennyiséget osszd öt kisebb adagra. Ezzel főleg a késő délutáni nassolási rohamot kerülheted el, amikor a leginkább hajlamos lehetsz az íróasztalra odakészített csokis kekszet tíz perc alatt eltüntetni. Ha tudatosan tervezed meg étkezéseidet, azaz konkrét időpontokhoz igazítod, mikor mit eszel, azt az alakod és az egészséged egyaránt meghálálja.

10 perc - nevetés naponta a kemény hasizomért

Akár a munkahelyen, akár baráti társaságban, akár otthon teszed, mindig szánj időt a jóízű kacagásra! Tanulmányok kimutatták, hogy tíz perc nevetéssel akár ötven kalóriát elégethetsz. A hasizmod ilyenkor összehúzódik, olyan, mintha épp edzenél. Az pedig köztudott, hogy az izommozgás égeti a zsírt.

30 gramm rost a zavartalan emésztésért

Az anyagcserére nagyon oda kell figyelni, hiszen ha felborul, az nemcsak egészségügyi problémákat okozhat, hanem az álomalaknak is búcsút mondhatsz miatta! Napi 30 g rost elfogyasztása már elegendő a gördülékeny bélműködéshez. Tetszés szerint elosztva például 4 szelet magos kenyér, vagy 100 g hántolatlan rizs, vagy 1 db banán, vagy 2 db sárgarépa, vagy 50 g aszalt gyümölcs, vagy 50 g zabpehely bevitelével fedezhető ez a mennyiség.

500 gramm fogyás hetente, és elkerülöd a jojóeffektust

Bármennyire gyors és tartós eredményt ígérnek is, kerüld a divatos diétákat! Biztosan kipróbáltál már egyet-kettőt, és miután az előírt napokat becsületesen „végigéhezted”, valószínűleg alig vártad, hogy szélesre tárd a hűtőajtót… Nem csoda hát, ha a leadott kilók gyorsan visszajöttek, sőt még gyarapodott is a számuk. Táplálkozási szakértők szerint heti 500 g mínusz a leghatásosabb ellenszere annak, hogy megelőzd a fölösleges kilók újbóli visszaszedését. Ezt könnyen elérheted, amennyiben naponta 1500-1600 kcal táplálékot fogyaszt. Ezáltal szervezeted nem kapcsol át takarékos üzemmódra, illetve a későbbiekben bevitt tápanyagot nem raktározza el.

7 óra alvás segíti a fogyást

Kutatások szerint a nem megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés  miatt a szervezet kevesebb leptint termel. Ez a hormon a zsíranyagcsere szabályozásában játszik fontos szerepet. Amennyiben csökken a mennyisége a vérben, az elhízáshoz vezethet.

15 kcal mínusz, ha ülve eszel

Az állva falatozással az a baj, hogy általában egyet jelent a sietve, kapkodva evéssel. Márpedig ha nem tudunk ráhangolódni az étkezésre, az negatívan hat az emésztésre. Ülő helyzetben az ember ráérősebben eszik, és jobban megrágja a falatokat, így kevesebb kalóriát fogyaszt. Ilyenkor ugyanis előbb észleli a telítettséget. Ha viszont állva eszed meg például az ebédjét, akkor azt a szervezet nem tekinti teljes értékű tápláléknak, és hamarabb feldolgozza, te pedig hamarabb leszel ismét éhes.

12 százalék megtakarítás a főfogás kalóriatartalmából, ha előtte előételt fogyasztol

Persze, arra figyelj, hogy az előétel magas víztartalmú hozzávalókból készüljön! Csíkozz fel például répát, karalábét vagy uborkát, és mártogasd könnyű túrókrémbe. Ha étteremben eszel, akkor a főétel előtt rendelj egy uborkasalátát vagy könnyű zöldséglevest. Ezek ugyanis nemcsak a szervezet megfelelő hidratáltságához járulnak hozzá, hanem el is telítik, így a főfogást kevésbé éhesen fogyasztod majd el.

 23 cm, a megfelelő tányérméret

Lehet, nem is gondolnád, de tényleg fontos, hogy mekkora tányérból eszel! Ugyanis az minél nagyobb, annál hajlamosabb leszel megpakolni. Az ebédhez és a vacsorához válassz 23 cm átmérőjűt, ez egy nagyobb reggelizőtányérnak felel meg.

 20 másodperc szünet, mielőtt nassolni kezdel

A vasárnap esti krimi vagy egy kártyaparti alkalmával szinte természetes, hogy ott az asztalon a csipsz vagy valami más ropogtatnivaló. Ha nem szeretnél folyamatosan nassolni, az első adag után számoljon el lassan húszig. Ezzel félbeszakíthatod a reflexszerű rágást, az agy pedig ennyi idő elteltével jelzi, ha elég a falatozásból.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY FOGYJ LE! PRÓBÁLD KI A 24 ÓRÁS SMOOTHIE-DIÉTÁT >>> 

7 TIPP, AMI BIZTOSAN SEGÍT A FOGYÁSBAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss