Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyárson sült mézes csirke

> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész csirke hasüregét megtöltjük a rozmaring és kakukkfű ágakkal, valamint a fokhagymával, majd megsózzuk, megborsozzuk, kívül-belül meglocsoljuk a fél citrom levével, végül a kifacsart citromot is a hasüregbe tesszük. 
  2. A csirke combjait és szárnyait konyhai zisneggel összekötjük vagy egy hústűvel rögzítjük. Kb. fél órát pihentetjük, majd nyársra húzzuk, kissé beolajozzuk, és a 190-200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 45-60 percig sütjük.
  3. Amikor már puha, grill fokozatra állítjuk, és a citromos-mézes-csilis-olajos keverékkel kenegetve ropogósra sütjük. Fűszeres burgonyával vagy zöldségkörettel tálaljuk.

Megjegyzés

Gázsütőben tepsibe téve is elkészíthető kb. 175 fokon 90-120 perc alatt. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss