Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyárson sült királyrák kukorica-salsával és avokádóhabbal

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomot és a hagymákat egészen apróra kockázzuk, a chilipaprikát kimagozzuk, és felaprítjuk, a korianderleveleket megmossuk és összevágjuk. A zöldségeket és friss fűszereket egy nagy tálban alaposan összekeverjük, olívaolajjal és frissen facsart lime levével meglocsoljuk. Ízlés szerint kissé sózzuk, borsozzuk – fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Egy nagyobb érett avokádót meghámozunk, húsát feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük, tejföllel krémesre mixeljük, enyhén sózzuk, borsozzuk.

Utolsó lépésként a tisztított rákokat felhúzzuk szorosan egymás mellé egy nyársra, majd forró serpenyőben egy teáskanál olívaolajon oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük. A végén sózzuk enyhén.

A frissen sült ráknyársakat a hűsítő kukorica-salsával és a krémes avokádóhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

Remek nyári vacsora, akár kerti partin is sikert arathat.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek