Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyárson sült csirke paradicsomos rizzsel

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A rizst leöblítjük, bő vízben megfőzzük, leszűrjük. A nyársakat használat előtt egy órára vízbe áztatjuk. A húst megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, összevágjuk. A datolyát kimagozzuk, négybe vágjuk. A koriandert (petrezselymet) leöblítjük, és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagy tálban összekeverjük a csirkét a joghurttal, a korianderrel, a köménnyel és a fokhagyma felével. A csirkedarabokat a nyársakra fűzzük, és addig grillezzük, amíg a hús megpuhul. Eközben a borsót megmossuk, és megpároljuk, a levét leszűrjük. (A konzervet leszűrjük.) Teflonedényben felforrósítjuk az olajat, kevergetve megpirítjuk benne a vöröshagymát a maradék fokhagymával. Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen. Hozzáadjuk a paradicsomot, a rizst, a datolyát, a koriandert, a mandulát, és kevergetve összeforrósítjuk. Végül a borsót is belekeverjük. A nyárson sült csirkét zöldséges rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 378 kalória

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss