Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyárson sült bárány

MME MME
75 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1,5 kg báránylapocka,
  • 2 zöldpaprika,
  • 24 kis (fürtös) paradicsom,
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • A pácléhez:
  • 1 dl citromlé,
  • 1 dl napraforgóolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 kávéskanál őrölt kömény,
  • 1 kávéskanál pirospaprika,
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • A mártáshoz:
  • 0,5 l joghurt,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 3/4 kávéskanál só

Elkészítés

Elkészítés: A húst két cm-es darabokra vágjuk. A páclé hozzávalóit gépben összemixeljük, ráöntjük a húsdarabokra, jól elkeverjük velük, hogy azokat egyenletesen beborítsa, s a bepácolt húst egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A joghurttal jól összekeverjük a citromlevet, a jól megmosott, finomra vágott petrezselymet és a sót, s lefödve éjszakára ezt is behűtjük.
Másnap a húsdarabokat, az ugyancsak két cm-es darabokra vágott paprikát és a kis paradicsomokat váltakozva felszúrjuk hat nyársra, vékonyan megkenjük olajjal, s tizenöt percig, illetőleg míg a bárányhús megpuhul, faszénparázs fölött, vagy grillen forgatva megsütjük. Párolt rizzsel és joghurtmártással tálaljuk. A húsos fogásokhoz fűszeres szambalt kínálhatunk.

Ezek is érdekelhetnek