Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári zöldségleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 2 kis fej hagyma
  • 10 dkg sárgarépa (1 szál)
  • 2 szál angol zeller
  • 20 dkg karalábé (2 db)
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db húsos paradicsom
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, stb.)
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karalábét is. Megsózzuk, -borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsomkockákat. Ismét megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük aazokat.
  3. Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.

Még több receptet találsz gasztrogabótól itt >>>  

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL POFONEGYSZERŰEN >>>

 

Megjegyzés

A levesbe kerülő zöldségek kedvünk szerint variálhatóak. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek