Előkészítés: A sárgadinnyét megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk. A görögdinnyét kettévágjuk, magjait kiszedjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A salátaleveleket leöblítjük, szárazra rázzuk.
Elkészítés: A sárgadinnye és a görögdinnye húsából kis golyókat vájunk ki – használhatunk karalábévájót, de egy kiskanál is megteszi. A dinnyegolyókat és a sonkát óvatosan összekeverjük. A salátaleveleket egy-egy tányérra helyezzük, és szétosztjuk rájuk a dinnyés-sonkát. Összekeverjük a mézet, a citrom levét, az olajat és egy csipetnyi sót. Az öntetet a tányérokra csorgatjuk, és frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre