Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 perc alatt elkészül a tökéletes nyári vacsora, ezt ki kell próbálnod!

Ha 10 perced van rá, hogy készíts valami finomat és laktatót, próbáld ki ezt a tartalmas salátareceptet paradicsommal, uborkával, avokádóval és surimivel. Hamar a család kedvencévé válik!

Nyáron főként a könnyű ételek esnek jól a gyomrunknak, így egy friss, mégis tartalmas salátával igazán nem lőhetünk mellé. Ha van otthon uborka, paradicsom, avokádó, esetleg kukorica, akkor már csak egy csomag surimire van szükségünk, hogy 10 perc alatt tökéletes fogást varázsoljunk az asztalra. Mutatjuk, hogy készül a nyári saláta surimivel.

Nyári saláta surimivel

Hozzávalók:

A salátához:
1 csokor petrezselyem
1 db kígyóuborka
20 db koktélparadicsom
1 db avokádó
1 cső grillezett kukorica
1 fej lila hagyma
1 csomag VICI surimi

 Az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom

bors

Elkészítése:

A surimis nyári saláta elkészítéséhez a felaprított petrezselymet beleszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát, a félbevágott paradicsomokat és a megpucolt és feldarabolt avokádót.

A grillezett kukoricát lemorzsoljuk, és a zöldségekhez adjuk, majd megszórjuk az apróra vágott lila hagymával. Ezután beletesszük a karikára vágott surimirudakat.

Elkészítjük az öntetet: összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával és a citrom kifacsart levével. Meglocsoljuk a salátát az öntettel, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük. 

Ezek is érdekelhetnek