Elkészítés: Először is megfőzzük a tojásokat. Minden zöldséget és az almákat alaposan megmossuk, majd apróra felkockázzuk.
Az almát és az uborkát meghámozzuk. A jégsalátának csak a felét kockázzuk fel. A sonkát felcsíkozzuk vagy felkockázzuk. Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és tojásszeletelővel szintén felkockázzuk.
Az előkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Egy másik edényben a joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. Lehet grill fűszerkeverékkel, de ízlés szerint kitalálhatunk kombinációkat is pl.: kapor, rozmaring, kakukkfű, só. Ezt jól elkeverjük, majd ráöntjük a többi hozzávalóra. Alaposan összekeverjük, már most is tálalhatunk, de célszerű a salátát letakarni, és hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek összeérjenek! A maradék jégsalátával díszítünk tálalásnál.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre