Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári paradicsomos töltött káposzta

99 szavazat
160 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyári paradicsomos töltött káposzta elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a szalonnás hagymát, beletesszük a rizst, megsózzuk, megborsozzuk, pirospaprikával és borsikafűel ízesítjük.
  3. A friss káposzta nagyobb leveleit leszedjük, 5 perce lobogó vízbe tesszük. Miután kivettük a forró vízből kihűtjük, a vastag ereket kivágjuk. A levelekbe 1-1 nagyobb kanálnyi tölteléket teszünk és szorosan feltekerjük.
  4. A félretett ereket és a megmaradt káposztát apróra vágjuk.
  5. Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, ráterítjük az apróra vágott káposzta felét, mehet rá a tekercsek fele, újabb apróra vágott káposzta és végül a maradék töltött tekercs. Megszórjuk 1 evőkanál sóval, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Addig főzzük fedő alatt, míg a káposzta és a töltelék megpuhul (kb 100-120 perc). Friss kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Tejföllel is fogyasztható. - SzakácsDetti

Ezek is érdekelhetnek

Friss