A nyári mustáros csirkenyárshoz először elkészítjük a pácot. Ehhez a mustárt elkeverjük az olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát, a préselt fokhagymát, a citrom héját és levét, az aprított rozmaringot.
A csirkemellet felkockázzuk és beleforgatjuk a pácba. (Érdemes kesztyűt húzni, mert a kurkuma megfogja a kezünket.) Hurkapálcikára húzzuk a csirkekockákat, és 12 perc alatt megforgatva kevés olívaolajon serpenyőben készre sütjük.
A tzatzikihez a kígyóuborkát nagylyukú reszelőn lereszelhjük és kinyomkodjuk a nedvességet belőle, majd üvegedénybe tesszük. Rákanalazzuk a görög joghurtot, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, megsózzuk, átkeverjük és hűtőben lehűtjük.
A csirkenyársat salátalevélen, a tzatzikivel és párolt rizzsel tálaljuk.