Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári, lecsóval töltött cukkini

MME MME
4/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, közben megtisztítjuk és feldaraboljuk a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Ízlés szerint megfűszerezzük (a currytől különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzáadjuk a paradicsomot is, és úgy 5 percig pároljuk.
  2. Közben megmossuk a cukkinit, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd megint félbevágjuk. Enyhén megsózzuk, és sütőpapírral bélelt - vagy olajozott - tepsibe tesszük. A lecsóba belekeverjük a rizst, 2 evőkanál tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet.
  3. Ezzel a masszával megtöltjük a cukkiniket, megkenjük tejföllel a tetejét, ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is, majd befedjük alufóliával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Természetesen maradék és húsos lecsóval is isteni, hát még sajttal a tetején... Ez a kímélő, kánikulai változat. Jó étvágyat!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss