Elkészítés: A gombát megtisztítom, nagyobb szeletekre vágom, az újburgonyát tisztítás után kockákra vágom. Nagyobb lábasba teszem az olajat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a nem túl vékony karikára szeletelt kolbászt, valamint a gombát, és takaréklángon kissé átsütöm. Amikor a kolbász zsírja már kisült, a lábasból kiszedek mindent, tányérra rakom és félreteszem.
A lábasban lévő forró zsiradékba teszem a kockázott burgonyát, állandóan keverve pírítom, majd kb. 1-1,5 dl vizet öntök alá, és hozzáadom a félretett gomba-kolbász-hagyma keveréket, és ha szükséges, még felöntöm annyi vízzel, hogy gyengén lepje el a krumplit. Felforralom, majd takaréklángon hagyom főni, többször kevergetve, közben hozzáadom az ízesítőket, ha szükséges, még sózom. Levének sűrűnek kell lenni.
Tálaláskor megszórom friss kakukkfűvel és aprított petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre