Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári fejtettbab-leves

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leöblített babot fazékba szórjuk, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, az egész paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a csokorba kötött leöblített zeller-petrezselyem zöldjét, a teatojásba zárt borsot és fokhagymákat, a babért, és felöntjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, félig lefedve mérsékelt tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a levesünk, a felkarikázott virslit egy teflonserpenyőben kevés olajon átpirítjuk.

Eltávolítjuk a levesből a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a fűszercsokrot és a teatojást, majd a virslit hozzáadjuk.

A tejfölben simára keverjük a lisztet, és 1-2 merőkanál levessel kikeverve hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Fedő nélkül még pár percig kevergetve főzzük, közben utána sózzuk, borsozzuk, kevés borsikafűvel, citromlével ízesítjük.

Langyosan, friss petrezselyem vagy zeller zöldjével meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó, ha 1 órát pihentetjük tálalás előtt, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss