Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári burger steakkel

MME MME
90 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A ciabattához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg só
  • 25 ml olívaolaj
  • A hagymához:
  • 20 dkg lilahagyma vagy sonkahagyma
  • 2 cl konyak
  • 5 dkg cukor
  • A steakhez:
  • 80 dkg bélszín vagy hátszín
  • színes bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Valamint:
  • rukola vagy vegyes saláta

Elkészítés

Elkészítés: A ciabattához a lisztet egy edénybe vagy asztalra szitáljuk, a közepébe mélyedést fúrunk, a cukrot az élesztővel és a meleg vízzel elkeverjük, és a kráter közepébe öntjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és a sót, és kézzel addig dagasztjuk, amíg elválik a táltól, vagy az asztaltól. 1 órát kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, bucikat formázunk a tésztától, és további fél órát kelesztjük. 210 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A hagymához lepirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, felöntjük a konyakkal, és 6-8 percig takarékon pirítjuk.

A steakhez a húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, félbevágjuk. A borskeveréket, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a rozmaringot mozsárban összetörjük, meghempergetjük benne a húst, forró serpenyőben, olívaolajon kérget sütünk rá (elősütjük), 2-2 percig minden oldalát, majd 150 fokos sütőben, méretétől függően szép rózsaszínre sütjük (25 perc).

A ciabattákat félbevágjuk, belekanalazzuk a karamellizált hagymát, a steaket vékonyra szeleteljük, és a hagymára tesszük, majd hagymát teszünk a tetejére. Galambsalátával vagy rukkolával gazdagítjuk, és befedjük a ciabatta tetejével.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek