hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári bazsalikomos csirkeragu

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, és alaposan keverjük össze. A csirkecombokat bontsuk alsó-felső részre, majd forgassuk meg az ízesített lisztben.

Egy széles, magasabb falú edény a legalkalmasabb ennek az ételnek az elkészítéséhez, ebben hevítsük fel az olívaolajat, majd a csirkecombokat hirtelen süssük meg mindkét oldalukon, hogy bőrük ropogós, aranybarna legyen.

Adjuk hozzá a burgonyákat félbevágva, valamint a paprikát kb. 3 cm-esre felkockázva, valamint az aprított fokhagymát. Pirítsuk össze a zöldségeket a csirkével, majd öntsük fel az alaplével és a fehérborral. Lefedve alacsony lángon kb. 25 percig főzzük.

Ellenőrizzük, hogy a csirke megpuhult-e, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd mielőtt elzárnánk a tüzet az étel alatt, adjunk hozzá egészben 6-8 bazsalikomlevelet.

A maradék bazsalikomlevelet olívaolajjal pürésítsük le, hogy szép homogén bazsalikomos olajat kapjunk. Az elkészült ételt ezzel a frissítő bazsalikomszósszal megcsurgatva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss