Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyakunkon az iskolakezdés! 4 tuti tipp az őrült, őszi reggelekhez

default user icon
MME
Már túl vagyunk a hosszú és fájdalmas bevásárlásokon, azonban az iskolakezdés neheze még hátra van. Hogyan szervezzük meg a reggeleket ősztől?

Néhány tipp a rohanós, szervezetlen reggelekre... A legfontosabb ugyanis a reggeli, ami általában mindig az utolsó helyre kerül, nehogy elkéssünk.

1. Készülődés

Nézzünk időjárásjelentést, hogy tudjuk, mire készüljünk. A ruhákat, az iskolatáskákat készítsük ki előző este. Tartsunk rendet az iskolaszerek között és a gardróbban is!

2. Reggelitervezés 

Lehetőleg a gyerekek társaságában vásároljunk be előző nap a másnapi reggelihez. A reggelitervezés a mi dolgunk, hiszen mi tudjuk, hogy miből mennyit kell fogyasztania a gyerkőcnek, ám mégis jó, ha játékosan bevonjuk a kicsiket is.

3. A korán kelés...

Keljünk korábban és reggelizzünk együtt! Ez a nap legfontosabb étkezése, így egészséges, ráadásul jó példát mutatunk.

4. Tízórai és uzsonna

Csomagoljunk tízórait, uzsonnát előző este! Adjunk egészséges szendvicseket, sok gyümölcsöt, magokat, tejterméket. Ha utóbbit csomagolnánk a gyereknek, előtte szerezzünk be hőszigetelet uzsonnás táskát vagy dobozt. A lényeg, hogy magas vitamin-, rost-, illetve ásványianyag tartalmú ételek szerepeljenek az étrendjükben.

 +1 Egészséges táplálkozás az iskolapadban:


A szeptemberi iskolakezdés mindig nagy kihívás, hiszen a nyári szünidő és a nyaralás után nehéz visszarázódni a dolgos hétköznapokba, illetve visszaülni az iskolapadba. Hogyan tehetjük ezt könnyebbé és milyen ételeket  ajánlott fogyasztanunk, hogy lendületesen és tele energiával induljunk a tanévnek? 

Reggeli variációk >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss