A nutellával töltött diós aprósütemény elkészítéséhez először a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk, és átgyúrjuk.
Az összegyúrt tésztából kb. diónagyságú darabokat csípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba szükséges).
Egy csillagcsöves habzsák segítségével, a megsült és kihűlt golyók mélyedéseit megtöltjük Nutellával.