Elkészítés: Felfuttatom az élesztőt kis tejben pici cukorral, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztok. Kétfelé osztom, az egyik felébe beledagasztom a kakaót.
Pihentetés után a kakaós tésztát kinyújtom, szív alakot vágok ki belőle, amit megkenek nutellával. A fehér tésztát is kinyújtom, abból tésztarácsozóval kivágom a mintát a tetejére, ráhelyezem. Megkenem tojással, majd a maradék tésztákból elkészítem a díszítést a tetejére, csipkét a szélére, rózsákat, virágokat. Egyéni ízlés, tetszés szerint bármit.
Még egyszer lekenem az egészet, fél óra kelesztés után pedig 160-170 °C -os sütőben megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre