Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás szív

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg búzaliszt (BL55)
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl 2,8%-os tej
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A kakaós részhez:
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • Valamint:
  • Nutella

Elkészítés

Elkészítés: Felfuttatom az élesztőt kis tejben pici cukorral, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztok. Kétfelé osztom, az egyik felébe beledagasztom a kakaót.

Pihentetés után a kakaós tésztát kinyújtom, szív alakot vágok ki belőle, amit megkenek nutellával. A fehér tésztát is kinyújtom, abból tésztarácsozóval kivágom a mintát a tetejére, ráhelyezem. Megkenem tojással, majd a maradék tésztákból elkészítem a díszítést a tetejére, csipkét a szélére, rózsákat, virágokat. Egyéni ízlés, tetszés szerint bármit.

Még egyszer lekenem az egészet, fél óra kelesztés után pedig 160-170 °C -os sütőben megsütöm.

Megjegyzés

Ha pirulna a teteje, akkor alufóliát teszek rá. Ha valaki édesebben szereti, lehet bele több cukrot tenni, de így nutellával pont elég édes az íze. A folyadék hozzávetőleges, lehet több is akár, lisztminőségtől függ. - croiassant

Ezek is érdekelhetnek

Friss