hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás-oreós torta

90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 51,5 dkg liszt
  • 11 dkg kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 4 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 24 dkg barna cukor
  • 24 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A nutellás krémhez:
  • 50 dkg Nutella
  • 25 dkg vaj
  • 14 db Oreo keksz
  • A torta befedésére:
  • 4 dl tejszín
  • 3 ek kakaópor
  • 4-5 ek Nutella
  • A hamis macaronhoz:
  • 2 marék babapiskóta-korong
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel.
  2.  Megfelezzük a tésztát. Két sütőformát kikenünk olajjal, és eloszlatjuk bennük a keveréket. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a két piskótát.
  3. Közben elkészítjük a hamis macaronokat. Ehhez a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a babapiskóták tetejét belemártjuk a csokiba (ekkor díszíthetjük is kedvünkre gyöngyökkel vagy mandulával), majd hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
  4. A nutellás krémehez a vajat a Nutellával sima masszává keverjük. Az Oreo kekszet durvára törjük. A piskótákat kettévágjuk, és minden réteget megkenünk a nutellás krémmel, majd megszórunk az oreós keksszel, és egymásra rétegezzük a lapokat.
  5. A torta befedéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport. Ezzel szép egyenletesen bevonjuk a tortánkat. A Nutellát kissé felolvasztjuk a mikróban, és a torta szélére csorgatjuk. A hamis macaronokat összeragasztjuk nutellával, és díszítjük vele a tortát.

Megjegyzés

Óvatosan fogyasszátok, kis mennyiségben is függőséget okoz! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek