Nutellás-oreós torta

90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • kakaópor
  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • tej
  • étolaj
  • barna cukor
  • kristálycukor
  • tojás
  • vaníliaaroma
  • nutella
  • vaj
  • oreo keksz
  • tejszín
  • kakaópor
  • nutella
  • étcsokoládé

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel.
  2.  Megfelezzük a tésztát. Két sütőformát kikenünk olajjal, és eloszlatjuk bennük a keveréket. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a két piskótát.
  3. Közben elkészítjük a hamis macaronokat. Ehhez a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a babapiskóták tetejét belemártjuk a csokiba (ekkor díszíthetjük is kedvünkre gyöngyökkel vagy mandulával), majd hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
  4. A nutellás krémehez a vajat a Nutellával sima masszává keverjük. Az Oreo kekszet durvára törjük. A piskótákat kettévágjuk, és minden réteget megkenünk a nutellás krémmel, majd megszórunk az oreós keksszel, és egymásra rétegezzük a lapokat.
  5. A torta befedéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport. Ezzel szép egyenletesen bevonjuk a tortánkat. A Nutellát kissé felolvasztjuk a mikróban, és a torta szélére csorgatjuk. A hamis macaronokat összeragasztjuk nutellával, és díszítjük vele a tortát.

Megjegyzés

Óvatosan fogyasszátok, kis mennyiségben is függőséget okoz! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss