Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel, majd simára keverjük a lisztes keverékkel.
Megfelezzük a tésztát. Két sütőformát kikenünk olajjal, és eloszlatjuk bennük a keveréket. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a két piskótát.
Közben elkészítjük a hamis macaronokat. Ehhez a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a babapiskóták tetejét belemártjuk a csokiba (ekkor díszíthetjük is kedvünkre gyöngyökkel vagy mandulával), majd hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
A nutellás krémehez a vajat a Nutellával sima masszává keverjük. Az Oreo kekszet durvára törjük. A piskótákat kettévágjuk, és minden réteget megkenünk a nutellás krémmel, majd megszórunk az oreós keksszel, és egymásra rétegezzük a lapokat.
A torta befedéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport. Ezzel szép egyenletesen bevonjuk a tortánkat. A Nutellát kissé felolvasztjuk a mikróban, és a torta szélére csorgatjuk. A hamis macaronokat összeragasztjuk nutellával, és díszítjük vele a tortát.