Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás-mascarpones palacsintatorta tejszínhabbal

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni). Fél óra pihentetés után, olajozott serpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.
  2. A krémhez a mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt, a habfixszel kemény habbá verjük.
  3. Helyezzünk tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Az utolsó palacsintáig ismételjük a rétegezést.
  4. A csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
  5. Az elkészült palacsintatortát egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben szeletelhető. Maradék tejszínhabbal kínáljuk.

    Nézd meg az elkészítést videón >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss