hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás-mascarpones palacsintatorta tejszínhabbal

50 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A palacsintához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni). Fél óra pihentetés után, olajozott serpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.
  2. A krémhez a mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt a habfixszel kemény habbá verjük.
  3. Helyezzünk tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Az utolsó palacsintáig ismételjük a rétegezést.
  4. A csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
  5. Az elkészült palacsintatortát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben szeletelhető. Maradék tejszínhabbal kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a mogyorókrémes mascarponés palacsintatorta!

Megjegyzés

Ünnepi desszertnek is beillik ez a mascarponés mogyorókrémes palacsintatorta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss