Elkészítés: Klasszikus muffintésztát készítünk, a száraz anyagokat és a
nedves összetevőket külön összedolgozzuk. Egy pici különbség, a cukor ugyan száraz összetevő, de én a nedves hozzávalókhoz keverem, hogy feloldódjon. Szóval egy tálban összekeverem a tojást, a tejet és a cukrot, hozzáadom még a puha vajat. Másik tálban a lisztet, sót, sütőport és a kakaót is elvegyítem egymással, és hozzáöntöm a nedves elegyet. Lazán öszekeverem, nem feltétlenül kell csomómentesre kikeverni, ha sokáig kevergetjük, szívós, nehéz tésztánk lesz.
A muffinformát kibéleljük muffinpapírokkal, és elkezdjük betölteni a tésztát, de csak félig, erre teszünk 1-1 teáskanál Nutellát, a tetejére újra tészta kerüljön. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen teljesen tele a forma.
Előmelegített sütőben (200 fok) kb. 25-30 perc a sütési idő. Fogpiszkálót szúrjunk bele, ha nem ragad rá tészta, akkor már jó is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre